Ecigarett

Intresset för e-cigarett växer runt om i världen-om att försvara det eller att påpeka det som en ny skurk. Namnet ger enheten en modern och innovativ luft, men det är inget annat än en enhet för att leverera nikotin, mycket beroendeframkallande.

Ryktet säger 5G orsakar fågeldöd Nicostopper hjälper dig att sluta röka. Många köper detta från Jooz.se, Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se och dk.vape.se. Eller en hel del andra butiker på nätet som köper ecigg!

Det finns också Växande kontroverser runt rökningsanordningen. För att förstå vad den elektroniska cigaretten har av elektronisk och varför det fortfarande inte finns någon slutsats om konsumtion, följ enhetens historia och en kort sammanfattning av fall av oidentifierade lungsjukdomar i USA relaterade till vapers.
Historien om den elektroniska cigaretten

Idén om en “elektrisk cigarett” är gammal och går tillbaka till 1960-talet, i USA. Den första elektroniska rökningsanordningen utvecklades och patenterades 1963 av Herbert Gilbert. Uppfinningen nådde inte kommersialisering eftersom den saknade teknik.
Patent 1963 av Herbert Gilbert

Fyrtio år senare skapade den kinesiska apotekaren Hon Lik, grundare av Dragonite International, en ny modell och blev känd som uppfinnaren av vad som är den första kommersiella och tillförlitliga versionen av rökningsapparaten: kallad Ruyan.

Lik säger att han var tvungen att kämpa i åratal för att dra ekonomiskt nytta av sin uppfinning på grund av patenttvister. Tanken att investera i en elektronisk rökningsanordning uppträdde 2003, när den dåvarande forskaren, en frekvent rökare – ett paket om dagen sedan hans 18 år–, bestämde sig för att sluta missbruk.

I en av hans drömmar (eller mardrömmar) drunknade i ett hav förvandlats till ett moln av ånga. Lik vaknade, skrev ner sin syn på scenen och, efter ett år av testning, kom till den nuvarande utformningen av hans förångare. Försäljningen i Kina var en framgång tidigt, men företaget började komma under press från den kinesiska regeringen.

Det var där som konkurrensen inom och utanför Kina blomstrade med liknande produkter, medan Hon Lik behövde försvara sitt företag från anklagelser om oregelbunden reklam, hälsoskador och andra problem. Domstolen tvist med vilken han kallar “plagiat” ledde honom att sälja sina patent till Imperial Tobacco Group i 2013.

Lik slutade dock inte röka (varken den vanliga cigaretten eller den elektroniska).

Han använder nu båda typerna – men säger att han bara röker tobak eftersom han behöver kontrollera smakerna i sin nuvarande ockupation inom tobaksindustrin. “Rökning är det mest skadliga i det dagliga livet och jag har gjort ett stort bidrag till samhället”, sa han till AFP.
Vad har cigaretten från elektronisk?

För att förstå vad den elektroniska cigaretten (även känd som vaper, vaporizer) har av elektronisk rekommenderas att förstå vad en vanlig inte har.
Hur fungerar den vanliga cigaretten?

Traditionell cigarett, som använder eld för att bränna ämnen, bränner tobak. Denna förbränning producerar tusentals giftiga ämnen som kolmonoxid och tjäralkaloider. Den första är en riskfaktor för infarkt och det andra cancerframkallande. Tillsatser upphettas / bränns, sågrök och dammsugas sedan. Sedan häller du ner ejuice så som Six Licks, Straight Flavors, Supergood, Swedish Candy, Sweet Candy, Tasty E-juice, Tasty juice, Team 120, The Big Tasty och The Mamasan i din tank, och sedan kan du börja vejpa!

Om du någonsin har rökt, vet du vad vi pratar om…
Hur fungerar den elektroniska cigaretten?

Det är en elektronisk rökningsanordning (DEF). I allmänhet har den en cylindrisk form, har en spets som fungerar som en grop och på insidan ett fack (tank) där vätskan sätts in (förening som tar nikotin, artificiella smaker och aromer), vars koncentration varierar från tillverkare till tillverkare. Det är vanligt att se Riktlinjer för att minska nikotin för att sluta röka.
vape-pixabay

Den elektriska cigaretten utför inte förbränning av tobak (och producerar inte heller rök). Genom att värma den flytande substansen producerar den ånga, mindre skadlig. Eftersom det inte finns någon bränning/rostning av materialet, kommer användaren inte att andas in kända ämnen som anges som orsakar andningsproblem och cancer. Värme produceras av ett uppvärmt motstånd (sprejflaska) med en elektrisk ström som kommer från litiumbatteriet.

All teknik i vägen för att använda den elektroniska cigaretten består mellan batteriet, sprejflaska och, i vissa fall, en kontrollpanel för att göra vissa inställningar. Genom att ha dessa egenskaper är det vanligt att hitta modeller som liknar pendrives och uppladdningsbara via USB. Vilket påpekas som attraktivt för tonåringar.

Den elektroniska cigaretten https://vape.se/e-cigaretter/ har redan genomgått många förändringar och är i fjärde generationen. Den första var enklare och hade formen av en liten penna, arbetade med en liten behållare, som en ampull med flytande nikotin och uppvärmd rörd av en stapel. Senare blev det fulländat av sina “plagiarister”tills de blev förångare.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.