Arbeta med klienter som frilansare

När det gäller kunder, både UpWork och Frilansare.nu har sina frågor. Medan de flesta kunder är ärliga människor helt enkelt vill få sitt projekt avslutat snabbt och professionellt, båda plattformarna värd ett rättvist antal bedragare också.

Andra problem som du kan uppleva är kunder som försöker och underbetalar dig för dina tjänster, eller som publicerar ett jobb med en budget, men vid anställning, försök att betala mycket mindre än det överenskomna beloppet. Detta kommer vanligtvis med löften om högre betalande projekt längre ner på linjen, som aldrig verkar materialisera.

Från min erfarenhet av att arbeta som frilansare på båda plattformarna, dessa frågor verkar vara mycket vanligare på Frilansare.nu. Även om, detta är bara en oundviklig del av att vara en frilansare oavsett var du hittar ditt arbete.

I en nyligen genomförd undersökning utförd av frilansande Giant Fiverr, rapporterade 44% av de tillfrågade att en kund inte har betalat för sina tjänster minst en gång under sina frilans karriärer. Nästan hälften av dem som hade blivit lurade tror att det är för att företag bara inte tar frilansare på allvar. Och medan UpWork och Frilansare.nu båda har system på plats för att förhindra mot detta, om en klient inte väcker en tvist, är plattformen mer benägna att sida mot frilansare.